Sloopellende houdt maar niet op voor Theo van Middelkoop

VIDEOHij zit midden in de ellende van sloop- en bouwwerkzaamheden en het houdt maar niet op. Op deze manier wordt het wel erg lastig om klanten naar z'n winkel te lokken, zucht Theo van Middelkoop. Links, rechts én achter zijn modezaak De Hangar werken slopers zich in het zweet en winkelend publiek op de Hoofdstraat wordt het zicht op zijn shop benomen door een lange schutting langs de Beekstraat. Gisterochtend beukte puin die schutting ook nog eens doormidden. ,,Dit is niet leuk meer.’’

Hij zal de vlag uithangen als hij niet langer een bouwput om zich heen heeft en de verbouwing van het voormalige V&D-blok is afgerond. Hij krijgt een publiekstrekker naast zich, in de vorm van een grote Costes-winkel in een fonkelnieuw pand. Maar op dit moment bepalen de resten van de voormalige Kruidvat zijn uitzicht en het continue gebeuk van slopershamers en geronk van grijpmachines maakt z'n humeur er niet beter op. Nog drie weken en de Kruidvat is met de grond gelijk, kondigt de uitvoerder van het bouwbedrijf aan. In ieder geval dus nog drie weken lang werkzaamheden die potentiële klanten de lust ontnemen om nieuwsgierig de Beekstraat in te lopen, constateert Van Middelkoop.

  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn