Sloopplan Apeldoorns kleuterschooltje geeft kopzorgen in buurt

VideoZe vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente Apeldoorn dit toestaat... Er mag een gebouw met vier woningen komen op de plek van het oude kleuterschooltje dat verpietert tussen hun achtertuinen. Beseffen ze op het Stadhuis wel hoe opgepropt ze dan komen te zitten, vragen bewoners van de Van Galenstraat zich af.

Jaren geleden dreigde het ooit zo mooie gebouwtje ook al door een wooncomplex te worden vervangen. Toen zouden er liefst twaalf woningen komen; een doemscenario, vonden ze. Met succes wisten ze zich er tegen te verzetten.

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn