Huisarts Martin Dieleman uit Hoenderloo, die ook twee dagdelen per week voor De Hoenderloo Groep werkt, vreest dat hij zijn praktijk moet opheffen als de instelling de deuren sluit.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Martin Dieleman uit Hoenderloo, die ook twee dagdelen per week voor De Hoenderloo Groep werkt, vreest dat hij zijn praktijk moet opheffen als de instelling de deuren sluit. © Rob Voss

Sluiting jeugdzorginstelling brengt dorp in onzekerheid: het is gedaan met de rust in Hoenderloo

De sluiting van het voormalige ‘jongenshuis’ is in Hoenderloo als een bom ingeslagen. Dorp en instelling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar Hoenderloo dreigt meer dan alleen de jeugdzorginstelling kwijt te raken. ,,Mijn toekomst staat op het spel’’, zegt huisarts-apotheker Martin Dieleman.   

 1. Apeldoornse wethouder over sluiting Hoenderloo Groep: ‘Kinderen staan op één, de rest komt daarna’
  PREMIUM
  interview

  Apeldoorn­se wethouder over sluiting Hoenderloo Groep: ‘Kinderen staan op één, de rest komt daarna’

  De wanhoop van ouders kan hij zich goed voorstellen, maar geen enkel kind zal De Hoenderloo Groep verlaten zonder ‘maatwerkoplossing’. Dat zegt de Apeldoornse wethouder jeugdzaken Detlev Cziesso (GroenLinks) naar aanleiding van het besluit om de jeugdzorginstelling in Hoenderloo te sluiten. Hij belooft dat de instelling open blijft zolang nodig. ,,Wij gaan met argusogen volgen hoe Pluryn dit gaat doen.’’
 2. Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvelden af: vliegend hert gooit roet in het eten
  PREMIUM
  17

  Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvel­den af: vliegend hert gooit roet in het eten

  De zwaar omstreden ‘annexatie’ van twee trainingsvelden van AGOVV door de gemeente Apeldoorn is van de baan. Door ze definitief in te richten als overloopparkeerplaats voor Apenheul zouden de parkeerproblemen rond het dierenpark moeten worden opgelost. Het beschermde vliegend hert gooit echter roet in het eten. Mogelijk komt er nu een extra laag op Apenheuls hoofdparkeerplaats.