Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Martin Dieleman uit Hoenderloo, die ook twee dagdelen per week voor De Hoenderloo Groep werkt, vreest dat hij zijn praktijk moet opheffen als de instelling de deuren sluit. © Rob Voss

Sluiting jeugdzorginstelling brengt dorp in onzekerheid: het is gedaan met de rust in Hoenderloo

De sluiting van het voormalige ‘jongenshuis’ is in Hoenderloo als een bom ingeslagen. Dorp en instelling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar Hoenderloo dreigt meer dan alleen de jeugdzorginstelling kwijt te raken. ,,Mijn toekomst staat op het spel’’, zegt huisarts-apotheker Martin Dieleman.   

Er heerst een serene stilte bij het monumentale Heldringkerkje in Hoenderloo, slechts af en toe verstoord door een joelende kinderstem die klinkt vanaf het schoolplein even verderop. Het hagelwitte gebouw ligt op een hoger gelegen deel, centraal in Hoenderloo. Wie een rondje om de kerk maakt, ziet aan de voorzijde het dorpscentrum met daarachter Nationaal Park de Hoge Veluwe. De achterzijde biedt uitzicht op het glooiende parklandschap van De Hoenderloo Groep, met als blikvanger het karakteristieke hoofdgebouw Kampheuvel uit 1929. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn