Volledig scherm
© ANP

Snelbus tussen Apeldoorn en Arnhem

APELDOORN - Apeldoorn en Arnhem worden verbonden met een snelle en directe openbaar vervoer verbinding, die deels gaat lopen langs de A50. Eerdere plannen om de twee steden via bestaand spoor een betere verbinding te geven zijn van de baan.

Daarbij ging het om het opwaarderen van de VSM-museumlijn tussen Apeldoorn en Dieren tot reguliere spoorverbinding of het aanleggen van een verbinding ten zuiden van Zutphen tussen de spoorlijnen Apeldoorn-Zutphen en Zutphen-Arnhem (de zogeheten Emperboog).

Dat alles is het resultaat van het overleg van gedeputeerde Conny Bieze en bestuurders uit de regio over het verbeteren van het openbaar vervoer tussen Arnhem en Apeldoorn.

  1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
    PREMIUM
    video

    Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

    Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn