Snorfietser schiet met alarmpistool in woonwijk Apeldoorn: ‘Achterlijk gedrag’

video & updateDe politie zoekt een snorfietser die gisteravond in Apeldoorn met een alarmpistool in de rondte schoot. Geschrokken buurtbewoners rondom de Abraham Kuyperstraat werden even voor middernacht wakker van meerdere schoten. 

Om 23.55 uur werd de politie opgeroepen vanwege het incident, dat tien minuten daarvoor plaatsvond. Volgens een bewoner van het naastgelegen appartementencomplex waren er drie of vier schoten gelost. 

Meerdere politieauto's kwamen ter plaatse en de straat werd afgezet voor onderzoek. De agenten droegen kogelvrije vesten. Ook werden er speurhonden ingezet om eventuele sporen te ontdekken. 

Hulzen

Op basis van de hulzen die even verderop zijn gevonden concludeert de politie woensdagochtend dat de schutter een alarmpistool gebruikte. Hij reed weg op een snorfiets. Er wordt nog gezocht naar de man, die meerdere bewoners heeft laten schrikken. ,,Dit is gewoon achterlijk gedrag’’, aldus een politiewoordvoerder.

Tot op heden is er nog niemand aangehouden. Er raakte niemand gewond. De politie vraagt mensen die tips hebben, contact op te nemen met 0900-8844.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar een vermeend schietincident op de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
Volledig scherm
De politie onderzoekt een mogelijke schietpartij in Apeldoorn. © Jeroen Pol

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn