Volledig scherm
PREMIUM
Dusk, een van de bands die voor herkenning zorgden tijdens de zevende Soosreünie. © Kevin Hagens

Soosreünie weer in aula van Sprengeloo om reüniegevoel te benadrukken

Soosreünie keert voor de veertiende editie, zaterdag 2 november, terug naar Sprengeloo. De aula van de scholengemeenschap beviel vorig jaar zo goed dat er bij de organisatie geen twijfel was. ,,Een schoolgebouw draagt echt bij aan het reüniegevoel, belangrijk voor ons muzikale evenement’’, zegt Hans van der Hoeff.

Soosreünie noemt zichzelf ‘een jaarlijkse ontmoeting met muziek'. Het zijn vooral Apeldoornse babyboomers die er aan avondje uit beleven. De naam verwijst naar het lokale uitgaansleven in de jaren zestig en begin jaren zeventig. In  door vrijwilligers gerunde jongerensociëteiten werd gedanst op plaatjes van discjockey’s. En waren bands die er live kwamen spelen. De sociëteiten hadden namen als  Koozie, Cavern Club, Groene Fles en Soos'59.

  1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

    ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen uit Apeldoorn in greppel eindigde bij Emst

    Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn