Volledig scherm
The Game Box in Almere. © The Game Box

Speelhal The Game Box maakt Apeldoorns uitgaanscentrum groter

Met de komst van een groot entertainment center op de Hoofdstraat wordt het Caterplein nog deze zomer een stukje groter. The Game Box zegt zich in juni te zullen vestigen in het voormalige pand van De Slegte. 

The Game Box afficheert zichzelf als het 'nieuwste family entertainment center van Europa'. Het heeft op dit moment één vestiging, in Almere, en wil er de komende jaren vijf tot tien openen. Het is niet te verwarren met het grote casino dat burgemeester en wethouders in het centrum van Apeldoorn wilden toelaten, maar waar de gemeenteraad met een nipt stemmenverschil nee tegen zei. The Game Box is ook geen gokhal, zegt initiatiefnemer Alain Dortants. 

Prijzen

The Game Box biedt speelautomaten met bijvoorbeeld arcade spellen, flipperkasten en racesimulators. Met de meeste spelen kunnen tickets worden gewonnen. Die kunnen direct voor een prijsje worden ingewisseld of er kan mee worden gespaard voor grotere prijzen. Een iPad is daarbij een bovengrens, zegt Dortants en geld wordt er niet uitgekeerd. Volgens hem is het de bezoekers van The Game Box niet om de prijzen te doen.

Kinderfeestjes

De doelgroep van The Game Box begint al bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Die kunnen er bijvoorbeeld kinderfeestjes vieren. Volgens Dortants is hij 'zo goed als rond met de verhuurder' en hoopt hij in juni te kunnen beginnen. Daarvoor moet hij nog wel geluidsbeperkende maatregelen nemen in de vijfhonderd vierkante meter grote ruimte. Volgens verhurend makelaar Diederik Mulder ten Kate is de pandeigenaar 'in afwachting van een akkoord'.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn