Speurhonden ingezet bij onderzoek zedendelict in Apeldoorns park

videoEen deel van het Mheenpark in Apeldoorn is afgezet voor sporenonderzoek naar een zedendelict dat daar vannacht zou hebben plaatsgevonden. 

Volledig scherm
Met een politiehond werd in Apeldoorn vanmorgen een speeltuin in het park onderzocht. © Pim Velthuizen
Volledig scherm
Agenten bewaken het park waar het sporenonderzoek plaatsvindt. © Pim Velthuizen

'Omwille van het onderzoek' wil een woordvoerder van de politie verder geen mededelingen doen. ,,Er heeft zich in het park vannacht een zedenincident voorgedaan. De melding over het delict kwam om vier uur vannacht binnen, maar daar laten we het bij op dit moment. De zaak is nog zo vers. We moeten nu eerst sporenonderzoek doen en het slachtoffer horen. Bovendien zijn we altijd terughoudend met details als het om zedenzaken gaat."

In de loop van de morgen kwam een hondenteam van de politie naar het park om daar met honden mogelijke sporen te achterhalen.

Volledig scherm
Het Mheenpark in Apeldoorn © Google Maps / de Stentor
  1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
    PREMIUM
    reportage

    Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

    ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn