Splinternieuwe auto in vlammen op in Apeldoorn: vuur slaat over naar carport

videoEen autobrand in de Karkietweg in Apeldoorn heeft er toe geleid dat bewoners van omliggende woningen korte tijd hun huis moesten verlaten. De vlammen sloegen om kwart voor een vannacht uit de splinternieuwe auto, waarna het vuur oversprong naar de carport waar de wagen onder stond. 

Buurtbewoners werden rond 00.30 uur wakker van een harde knal. Toen ze vervolgens naar buiten keken, zagen ze de auto in brand staan en werd de brandweer ingeschakeld.

Het vuur bleek lastig te blussen, omdat de benzinetank was geknapt. De brand werd uiteindelijk geblust door het gebruik van schuim. Buurtbewoners keken daarbij in badjassen toe vanaf een grasveld in de buurt. 

Nog geen maand oud

Nadat het vuur was gedoofd en de brandweer metingen had verricht mochten de omwonenden terug naar hun huis. De auto, een Peugeot 208 die nog geen maand oud was, en de carport gingen verloren.

Volledig scherm
Door de autobrand ging ook de carport in vlammen op. © Luciano de Graaf
  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn