Volledig scherm
De spoorwegovergang aan de Laan van Spitsbergen. © Google Maps

Spoorovergangen in en bij Apeldoorn heel weekend dicht, geen treinen naar Amersfoort

De spoorwegovergangen aan de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn-West en die bij Assel net buiten Apeldoorn, zijn het hele weekend afgesloten als gevolg van werkzaamheden. Dat geldt ook voor de overgang voor fietsers aan de Prinses Beatrixlaan. Ook rijden er geen treinen van- en naar Amersfoort.

De overgangen worden vrijdagavond om 23:00 uur afgesloten en maandagochtend om 8:00 uur gaan ze weer open. Automobilisten worden omgeleid via de spoortunnel aan de Koning Stadhouderlaan, in het centrum van Apeldoorn. Behalve de overgangen worden ook delen van het spoor vernieuwd. 

Natuurbrug

Tegelijkertijd werkt ProRail aan een natuurbrug bij de Asselsche Heide. ,,We combineren werk met werk”, zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. 

Het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn doorkruist natuurgebied de Veluwe. Om ervoor te zorgen dat dieren veilig van de ene naar de andere kant van het spoor kunnen komen, bouwt ProRail een natuurbrug. Die komt in het verlengde van ecoduct ‘Hoog Buurlo’, dat iets zuidelijker over snelweg A1 ligt. De aanleg van de natuurbrug begon eind juni, eind maart moet het werk klaar zijn.

Treinverkeer

Als gevolg van de werkzaamheden rijden er dit weekend tussen Apeldoorn en Amersfoort bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Volgens NS bedraagt de vertraging een kwartier tot maximaal een halfuur.

Volledig scherm
Drie overgangen zijn in het weekend van 1 en 2 december afgesloten. Omrijden kan via de onderdoorgang aan de Koning Stadhouderlaan © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn