Spoorwegovergangen in Hardenberg en Twello behoren tot gevaarlijkste van ’t land: ProRail hangt camera’s op

video'sDrie spoorwegovergangen in Hardenberg (Jan Weitkamplaan) en Twello (Stationsstraat en Molenstraat) behoren volgens een analyse van ProRail tot de gevaarlijkste- van ons land. De spoorwegbeheerder hangt daarom samen met het Openbaar Ministerie (OM) camera’s op bij deze overgangen.

1 reactie

 • Christiaan Jurjens

  2 jaar geleden
  goed idee camera en laten bekeuren
 1. 137 onbewaakte overgangen versneld aangepakt na treindrama Hooghalen, voorkant NS-treinen zichtbaarder geverfd
  PREMIUM

  137 onbewaakte overgangen versneld aangepakt na treindrama Hooghalen, voorkant NS-trei­nen zichtbaar­der geverfd

  Veel onbewaakte overgangen op het Nederlandse spoor blijken gevaarlijker dan bekend doordat er vaak zwaar landbouwverkeer passeert. Dat volgt uit onderzoek van ProRail en NS naar het dodelijke ongeval bij het Drentse Hooghalen vorig jaar. Een 58-jarige machinist uit Hardenberg kwam bij het treindrama om het leven. 137 gevaarlijke overwegen worden direct of versneld aangepakt. De voorkant van treinen wordt zichtbaarder geverfd.
 1. Kritiek op communicatie gemeente Voorst over sluiting spoorwegovergangen: ‘Absurd hoe het nu gaat’
  PREMIUM

  Kritiek op communica­tie gemeente Voorst over sluiting spoorweg­over­gan­gen: ‘Absurd hoe het nu gaat’

  Gesloten of stevig aangepaste spoorwegovergangen wekken bij inwoners van Twello grote zorgen over de bereikbaarheid en veiligheid in hun dorp. En die zijn de afgelopen tijd niet weggenomen door de gemeente Voorst. Mensen voelen zich niet gehoord, zo blijkt. Volgens de twee grootste oppositiepartijen in de gemeenteraad is dit het zoveelste voorbeeld van gebrekkige participatie.