Sporen van leven uit Romeinse tijd in het hart van Apeldoorn

Onder de Apeldoornse enk, aan de rand van wat nu de binnenstad is, werd al in de Romeinse tijd gewoond. Bodemonderzoek aan de Elsweg wijst dat uit.

Archeoloog Kasper van den Berghe herkent verhalen waar een ander ze niet direct ziet. En aan de Elsweg treft de archeoloog het. Onlangs is hier een boerderij van eind negentiende eeuw gesloopt. Op de bewuste plek komt nieuwbouw, maar voordat dat zover is zoeken archeologen in opdracht van de gemeente naar sporen. Daar blijken er meer  van te zijn dan verwacht.

  1. Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn
    PREMIUM

    Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn

    Drinkende en rondhangende Oost - Europeanen waren al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners rond winkelcentrum Kayershof in Apeldoorn Zuid. Aan die overlast hoopt burgemeester John Berends, op de valreep van zijn afscheid van Apeldoorn, nu een einde te maken. Een afspraak tussen uitzendbureaus's en slachterij Ekro moet ervoor zorgen dat de werknemers zich, ook buiten het werk, netjes gedragen. Onderdeel van de afspraak is dat er voor klachten uit de buurt binnen twee werkdagen een oplossing gevonden wordt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn