Sportfotograaf Peter Lous uit Apeldoorn gaat wél naar het WK voetbal

videoBij de namen van Belgisch internationals Dries Mertens en Nacer Chadli gaan de ogen van sportfotograaf Peter Lous sprankelen. Met die twee voetballers heeft de 53-jarige Apeldoorner een speciale relatie, want Mertens en Chadli – nu groot bij Napoli en West Bromwich Albion – speelden ooit bij AGOVV Apeldoorn in de Jupiler League. Lous komt ze volgende week weer tegen, op het WK voetbal in Rusland dat vandaag begint.

Mertens en Chadli leerde hij kennen bij de club waar Lous ooit hofleverancier van beelden was. ,,In die tijd had ik veel contact met de spelers, zeker met Mertens en Chadli. Ze zijn vaak wezen eten hier en op kraamvisite geweest toen onze zoon Daniël werd geboren’’, zegt Lous in zijn woning in Apeldoorn-Zuid. ,,We hebben altijd contact gehouden, altijd is er die herkenning als we elkaar in de stadions tegenkomen."

  1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
    PREMIUM
    reportage

    Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

    ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn