Volledig scherm
Padel is een sport in opkomst. © FotoMeulenhof

Sprenkelaar blijft op huidige plek in Apeldoorn tennissen en hoopt op padelbanen

Tennisvereniging TC Sprenkelaar hoopt haar thuisbasis te kunnen gaan uitbreiden met drie padelbanen. De club pakt dat plan weer op nu verplaatsing van het hele complex, na een kort onderzoek, niet realistisch blijkt.

Padel is een sport die lijkt op een mix van tennis en squash. Sprenkelaar, gevestigd aan de Nocturnestraat in Zevenhuizen, heeft al langer de wens daar speciale banen voor aan te leggen. Met dat idee klopte de vereniging eind vorig jaar aan bij de gemeente. Dat leidde ertoe dat onder meer verplaatsing van de gehele thuisbasis als optie op tafel kwam. De huidige plek zou dan bijvoorbeeld geschikt gemaakt kunnen worden voor woningbouw.

Logisch

Voor de club zou een verhuizing ook voordelen kunnen opleveren. Met instemming van de ledenvergadering van Sprenkelaar is het idee daarom verder onderzocht. Er was een locatie achterin Zuidbroek op het oog, nabij de snelweg A50, beschrijft voorzitter Albert Blikman. Vorige week hebben de sportclub en de gemeente echter samen vastgesteld dat verplaatsing geen logische stap is. Een eerste verkenning leidt in elk geval niet tot een financieel rendadel project. Daarom gaat de vereniging weer verder met het padel-plan op de huidige plek. De gemeente gaat daarover meedenken, bevestigt een woordvoerder.

Volledig scherm
TC Sprenkelaar blijft op de huidige locatie aan de rand van Zevenhuizen. © Google
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn