Steven Bukenberger kan vrijdag met Squash Apeldoorn promoveren naar de eredivisie.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Bukenberger kan vrijdag met Squash Apeldoorn promoveren naar de eredivisie. © Maarten Sprangh

Squasher Steven Bukenberger (38) kwam voor de liefde naar Apeldoorn, nu zorgt hij ervoor dat zijn team promoveert naar de eredivisie

Hij wilde twee jaar geleden best vanuit Duitsland naar zijn vriendin in Apeldoorn verhuizen, maar dan moest hij wel kunnen squashen in zijn nieuwe woonplaats. Inmiddels is Steven Bukenberger (38) teamcaptain van Squash Apeldoorn. Vrijdag kan het team promoveren naar de eredivisie. 

 1. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll
  20

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Apeldoorn
 2. Apenheul investeert 1,5 miljoen euro in nieuwe ruimte met zwemmende apen en bezichtiging onder water
  PREMIUM
  MET VIDEO
  4

  Apenheul investeert 1,5 miljoen euro in nieuwe ruimte met zwemmende apen en bezichti­ging onder water

  Vlak voor het nieuwe seizoen heerst er piekdrukte bij Apenheul. In het dierenpark wordt keihard gewerkt aan de oplevering van een nieuw losloopgebied. Noviteit daarin is een looproute die een gracht doorkruist. Bezoekers kunnen daar door glazen wanden zien wat er in het water gebeurt. Dat kan leuke waarnemingen opleveren: de apen die Apenheul daar laat loslopen kunnen zwemmen.
  Apeldoorn