Het zicht vanaf de hal op het dak van de nieuwe entree. Op dezelfde hoogte zit het appartement dat door de fout nu onbewoonbaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zicht vanaf de hal op het dak van de nieuwe entree. Op dezelfde hoogte zit het appartement dat door de fout nu onbewoonbaar is. © Maarten Sprangh

Staat er ineens een muur voor het raam... Apeldoornse bewoners verbijsterd: ‘Dit verzin je niet’

En dan staat er ineens een muur voor je raam... Door een nogal onhandig aangepakte verbouwing werd een Apeldoorns appartement onbewoonbaar. De hoogbejaarde bewoonster moest eruit. Andere bewoners van wooncomplex De Arkel zijn verbijsterd dat Woonzorg Nederland zo de mist in ging met de bouw van een nieuwe entree. ,,Hoe krijg je het voor elkaar?’’

13 reacties

 • Walter Frisart

  1 jaar geleden
  Vreemd verhaal. Onbewoonbaar is een beetje overdreven. Als het dak wel op de juiste hoogte was aangebracht, hadden de woningen ook geen uitzicht op de begane grond gehad. Waarom is er niet een mooie daktuin ontworpen? En altijd de bestaande situatie inmeten voordat je iets nieuws bedenkt. Dat mag je toch wel verwachten van een bureau als mecanoo.
 • Ronald Uiterweerd

  1 jaar geleden
  Dat zijn typisch uitspraken van de architecten. Nergens voor verantwoordelijk altijd de schuld afschuiven op een ander.
 • K. Kanis

  1 jaar geleden
  Voor mij het beste bewijs dat je bij de (Semi) -Overheid meer en meer een 'nummer' bent. Anders was er wél gecommuniceerd.
 • Fred Jansen

  1 jaar geleden
  Kort samengevat, niemand heeft een fout gemaakt, dit soort dingen gebeuren vanzelf!
 • B. Noniem

  1 jaar geleden
  Dit is toch schitterend, maak een trappetje met traplift en de weg naar een riant dakterras is geopend, waarschijnlijk wil de woningbouw wel een railing aanbrengen voor de veiligheid.