Bewoners van de asielopvang in het kantorencomplex schreven een brandbrief over de leefomstandigheden. Volgens de staatsecretaris zijn ze echter zelf ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van de leefomgeving.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de asielopvang in het kantorencomplex schreven een brandbrief over de leefomstandigheden. Volgens de staatsecretaris zijn ze echter zelf ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van de leefomgeving. © Rob Voss

Staatssecretaris reageert op ‘erbarmelijk’ azc in Apeldoorn: hulp voor asielzoekers bij schoonmaak

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid heeft gereageerd op de brandbrief die een groep bewoners van het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gestuurd. Volgens haar voldoet de opvanglocatie aan de eisen en zijn bewoners zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de leefomgeving. Ook geeft ze uitsluitsel over de opening van een nieuw azc aan de Deventerstraat.

 1. Historische schoorsteen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restauratie gigantisch duur’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Histori­sche schoor­steen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restaura­tie gigantisch duur’

  Dreigt een van de drie overgebleven fabrieksschoorstenen in Apeldoorn te verdwijnen? Bij Pierre en Marianne Reijerman staat ’ie midden in de tuin, maar de ‘versiering’ raakt in verval. Voor restauratie is nog ruim 12.000 euro nodig. ,,We hebben eens een autoband erin gegooid. Ging de zwarte rook over de brandweerkazerne. Vonden ze niet zo leuk...”

Apeldoorn