Volledig scherm
Stratenmaker aan het werk bij het voormalige CWI-pand. Stalen beugels maken een einde aan het illegaal parkeren op het terrein.foto Bert Felix

Stalen beugels om CWI-pand houden auto's weg van reclame

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn is gisteren begonnen met het plaatsen van roestvrijstalen beugels om het voormalige CWI-pand op de hoek van de Kerklaan en de Paslaan.

De beugels moeten illegaal parkeren bij het pand tegengaan. Ook de recent aangebrachte reclame op het pand wordt zo beter zichtbaar.

Op de plek moet een appartementengebouw komen, maar door de economische crisis is de bouw nog niet begonnen. Het pand is vorig jaar met houten platen dichtgespijkerd. Automobilisten haalden echter fietsklemmen en andere obstakels weg om op het terrein rond het gebouw te kunnen parkeren.

Op initiatief van Oxener Schoenen en Tassen heeft architecte Mariska van der Ziel uit Zwolle een ontwerp gemaakt om het gebouw tijdelijk te voorzien van reclame en kunst. Dat gebeurde tot genoegen van de gemeente, die het verwaarloosde pand een doorn in het oog was. Nu Oxener zijn reclame heeft aangebracht, maakt de gemeente ook werk van het weren van geparkeerde auto's. Het schoenenbedrijf, met vestigingen aan de Loseweg en de Mariastraat kondigt op de muren van het pand ook de opening op 1 maart aan van een speciale Uggs Store, eveneens in de Mariastraat.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn