Stank bij Beekbergense vijver is niet te harden. ‘Ik steek nog geen vinger in dat water’

met videoZe zagen de maandverbandjes voorbij drijven, net als andere afvalstoffen die normaal gesproken in het riool terechtkomen. En de stank bij de toch al door blauwalg geteisterde vijver aan de Tullekensmolenweg in Beekbergen is vaak niet te harden. Zeker bij de lage waterstand door aanhoudende droogte. ,,Ik zou nog geen vinger in dat water steken.”

 1. Oekraïne gooit huizenmarkt óók in Apeldoorn op slot, Tom en Nicka houden hoop: vier kijkers op open dag
  PREMIUM

  Oekraïne gooit huizen­markt óók in Apeldoorn op slot, Tom en Nicka houden hoop: vier kijkers op open dag

  Rijen gegadigden stonden in een rij, overbieden was eerder regel dan uitzondering. Sinds pakweg april weten Tom Oudshoorn en Nicka Vermeer beter. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne, inflatie en renteverhoging laten zich voelen voor de huizenverkopers, die destijds nog dachten op korte termijn een verkoopakte te kunnen tekenen. ,,We hebben sinds april twee kijkers gehad.’’
 2. Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’
  PREMIUM
  9

  Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’

  Omdat er tussen Apeldoorn en Arnhem vanwege een tekort aan chauffeurs minder bussen rijden, kiest Hendrina de Graaf voor lijn 108 om naar en van Christelijke Hogeschool Ede (CHE) te gaan. Op de terugweg staat de Apeldoornse echter geregeld te wachten op bussen die niet komen. ,,Ik snap niet dat het Keolis niet lukt de reisplanner actueel te houden, want dan weet je tenminste waar je aan toe bent.’’ Keolis erkent het euvel, maar heeft ook goed nieuws.