Steekpartij in Apeldoorn: één gewonde, dader aangehouden

update & videoBij de Bandenkoning aan de Asselsestraat in Apeldoorn heeft vanmorgen rond 9.45 uur een steekpartij plaatsgevonden. 

Bij het incident is één persoon geraakt. Op het oog niet al te ernstig. Ondanks een wond aan zijn rechterborst kon hij zelf de ambulance instappen. De dader, een 23-jarige man uit Apeldoorn, werd aangehouden.

Groot mes

Aanleiding voor de steekpartij was volgens Eyyub Akdag, de zoon van de in Turkije verblijvende Bandenkoning-eigenaar, een ruzie over het een raampje in de aan de dader verhuurde bovenwoning. ,,Mijn neefje vroeg of hij daar nog wat aan ging doen? Dat werd een welles-nietes-spelletje. Op een gegeven moment kwam de jongen die hier boven woont terug met een groot mes. We hebben nog geprobeerd hem tegen te houden, toch heeft hij mijn neefje geraakt.”

Door de heftige gebeurtenis besloot Akdag junior de zaak de rest van de dag te sluiten. 

Volledig scherm
De Bandenkoning aan de Asselsestraat, waar de steekpartij zou hebben plaatsgevonden. © Arnoud Heins
  1. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

    Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn