Directeuren Hans van der Most (foto) en Ernst Maatman van de Sterrenscholen in Apeldoorn vragen onderwijsminister Slob om toch door te mogen gaan met flexibele schooltijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeuren Hans van der Most (foto) en Ernst Maatman van de Sterrenscholen in Apeldoorn vragen onderwijsminister Slob om toch door te mogen gaan met flexibele schooltijden. © Maarten Sprangh

Sterrenscholen vragen alsnog ontheffing voor flexibele schooltijden

Twee zogeheten Sterrenscholen uit Apeldoorn blijven knokken voor behoud van flexibele schooltijden. Zij verzoeken onderwijsminister Arie Slob om na het beëindigen van de proef alsnog te mogen afwijken van vooraf vastgestelde vakanties. 

De Apeldoornse Sterrenschool en Dalton Sterrenschool De Vliegenier balen ontzettend van het stopzetten van het experiment met flexibele schooltijden door minister Slob eerder deze maand. Slob heeft geconstateerd dat een deel van de scholen dat deelneemt aan de proef problemen laat zien op gebied van onderwijskwaliteit. Van de twaalf scholen die sinds 2011 meededen aan de proef met flexibele schooltijden, scoren er maar vijf een voldoende. De scholen daarentegen zijn enthousiast over de proef. Zij kunnen maatwerk leveren aan leerlingen en hun ouders. Per 1 augustus 2020 moeten de experimenterende scholen weer in de pas lopen met de rest. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn