Volledig scherm
Ondertekening Randstad Vakschool met arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. © Randstad

Steun voor arbeidsgehandicapten in Stedendriehoek en Noord-Veluwe

Randstad gaat helpen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe aan het werk te krijgen. Nederlandse grootste uitzendorganisatie zet daarvoor Randstad Vakschool in. 

De organisatie tekende daarvoor gisteren een overeenkomst met FactorWerk. Daarin werken gemeenten, werkbedrijven, UWV, onderwijs en bedrijfsleven samen. FactorWerk is actief in de regio Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen.

Kansrijke sector

De Apeldoornse wethouder Mark Sandmann - bestuursvoorzitter van FactorWerk - is blij met de overeenkomst. Randstad Vakschool leidt mensen op naar een duurzame baan in een kansrijke sector, bijvoorbeeld naar de techniek of zorg. Het stemt de opleidingen af op de doelgroep en de vraag uit de markt. Niet alleen voor de mensen die naar werk worden begeleid is dat prettig, vindt Sandmann, maar ook voor het bedrijfsleven. 

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt worden bedrijven in hun groei beperkt door gebrek aan voldoende gekwalificeerde medewerkers, weet hij. ,,Werkgevers noemen vaak een tekort aan beschikbaar aanbod en het ontbreken van de juiste kwalificaties bij sollicitanten als oorzaak voor het moeilijk vervullen van vacatures.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn