Volledig scherm
Zo gaat het gebouw er uitzien. © Gemeente Apeldoorn

Strooiwagens sneller op pad vanuit fraaie nieuwe werf

De nieuwe gemeentewerf in Apeldoorn-Noord is een aanwinst voor zowel het personeel dat er komt te werken, als voor heel Apeldoorn. De aanrijtijden bij gladheidsbestrijding worden iets korter. En het is ook nog eens een heel mooi pand; de commissie ruimtelijke kwaliteit (voorheen de welstandscommissie) is zeer positief over het ontwerp van het complex.

Aan de Sleutelbloemstraat verrijst volgend jaar een pand dat een aantal gemeentelijke onderkomens aan de Vlijtseweg vervangt. Het wordt de uitvalsbasis voor de dienst beheer en onderhoud voor het noordelijk deel van Apeldoorn. Het zogenoemde werkgebouw komt op de plek van het voormalig politiebureau.
Voor het zuidelijk deel van Apeldoorn is enkele jaren geleden een Werkgebouw Zuid aan de Aruba neergezet.

Voorbeeld

Volgens de commissie ruimtelijke kwaliteit is het nieuwe complex, net als de grote broer in Zuid, een voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland. Werven zijn meestal niet bepaald fraai. Apeldoorn telt straks twee panden waar een architect en andere ontwerpers uitgebreid over hebben nagedacht. Terecht, vindt een van de betrokkenen: het personeel dat er werkt verdient een goede werkplek. De commissie ruimtelijke kwaliteit roemt wat dat betreft ook het gemeentebestuur. Die ziet de werf niet als een sluitstuk, maar heeft opdracht gegeven voor een doordacht en goed gebouw.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak voorzien in de stroombehoefte van de werf en leveren ook nog aan andere (gemeentelijke) gebouwen. De bouw start begin 2018, voor het eind van het jaar moet het pand klaar zijn. Zoals eerder gemeld krijgt ook gladheidsbestrijding een plek in Werkgebouw Noord. Dat onderdeel komt ook over van de Vlijtseweg. Van die verplaatsing kunnen weggebruikers in Apeldoorn profiteren: de nieuwe locatie ligt wat betreft aanrijtijd gunstiger, zodat de strooiteams sneller op pad kunnen.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn