Volledig scherm
Waar Vis Zuidbroek voor de rest gesloten blijft, is de Coop weer 'gewoon' open. © Arnoud Heins

Stroomstoring Apeldoorn: visboer opnieuw de pineut

,,Dit is wel weer balen", zegt Ferdy Blommaert. Zijn reactie is begrijpelijk. De eigenaar van Vis Zuidbroek in Apeldoorn moest zijn zaak vanmiddag voor de tweede keer binnen driekwartjaar sluiten vanwege een stroomstoring. 

Op 25 oktober viel de elektriciteit in de wijk ook al uit. Omdat het destijds herfstvakantie was, maakte Blommaert zich op voor een drukke dag. Hij verkocht geen harinkje vanuit zijn pal voor de Coop gestalde kraam. De koeling werkte te lang niet. Daardoor kon de hele voorraad vis regelrecht de container in. ,,Dat heeft me wel een paarhonderd euro gekost.”

Eieren

Zo slim was het vandaag niet. Toen de stroom in de wijk uitviel, zat de lunchtijd er net op. En juist van die periode moet hij het hebben. ,,Maar als om 14.00 uur en 15.00 uur de scholen uitgaan, heb ik het ook altijd druk. Net als ‘s avonds tegen etenstijd.”  Die klandizie liep hij nu mis. Want vanwege zijn ervaringen in het najaar, koos de visboer al snel eieren voor zijn geld. Hij besloot zijn kraam na het uitbreken van de stroomstoring - de oorzaak is nog niet bekend -  voor de rest van de dag te sluiten. ,,De vorige keer duurde het namelijk ook vier á vijf uur.”

Nu een heel stuk korter. Na nog geen uur konden de circa vijftienhonderd huishoudens de stofzuiger en het koffiezetapparaat weer gebruiken. Ook de Coop was al snel weer volop in bedrijf.  De overlast bleef voor de supermarkt beperkt tot een extra sluitingsperiode. Het personeel hoefde niks weg te gooien. Dat gold ditmaal ook voor Blommaert trouwens. Hij had louter last van inkomstenderving. ,,Ik moet mijn verlies nemen en weer doorgaan.”

  1. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

    Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn