Volledig scherm
Bij Knip de Man knipten ze vanmorgen buiten. © Knip de Man

Stroomuitval in Apeldoorn: creatieve kapper knipt in de buitenlucht

UPDATEEen onaangename verrassing vanmorgen voor Hans Warburg. Toen de eigenaar van Knip de Man de deur van zijn zaak aan de Snijdersplaats opende, ging het licht niet aan. Door een blikseminslag was vannacht de stroom in de kapsalon en de rest van  winkelcentrum Gildehof uitgevallen. 

Maar Warburg maakte van de nood een deugd. Hij besloot buiten te gaan knippen. ,,Wij werken we nog met draadloze tondeuses en die waren gelukkig goed opgeladen. Daar kunnen we nog wel even mee vooruit.” Dat leek nodig ook, want hij ging er op dat moment - even na negenen - vanuit dat de stroomstoring nog tot 10.30 uur zou duren. ,,Het is een beetje behelpen, maar het heeft ook wel wat.”

Duimen omhoog

De ‘schade’ viel uiteindelijk mee. Een halfuurtje later verscheen er een vrolijke foto op de Facebookpagina van Knip de Man. Daarop gaan de duimen omhoog voor de monteurs van stroomleverancier Liander. ‘Dat was snel verholpen 😅 we zijn weer up and running 💈✂️👊🏻 tot ziens!’ Ook andere winkels op winkelcentrum Gildehof werden getroffen, waaronder de Coop. Die kon pas om 9.30 uur open, maar liep behalve anderhalf uur omzetverlies geen schade op. 

Stroomuitval is tegenwoordig schering en inslag in de Apeldoornse supermarktwereld. In nog geen jaar tijd zaten inclusief Coop Snijdersplaats zeker zes winkels wegens verschillende oorzaken zonder elektriciteit. Zo was het bij de Coop in Zuidbroek in juni en oktober raak. Eind vorige maand was de Spar aan de Koning Lodewijklaan de klos en Albert Heijn Sprengenpark medio december. Terwijl de ‘Appie’ en de Lidl op het tijdelijke winkelcentrum Anklaar aan het begin van die maand de Sjaak waren. 

Volledig scherm
Winkelcentrum Gildehof had vanmorgen een buitenkapsalon. © Knip de Man

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn