Volledig scherm
Lege koelingen bij de Albert Heijn in Apeldoorn. © Arnoud Heins

Strop voor Apeldoornse Albert Heijn: alle koelwaren de kliko in

Een enorme strop voor Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn. De supermarkt moet alle koel- en diepvriesproducten weggooien. 

Zondag werd het filiaal getroffen door een stroomstoring. Normaal gaan dan de alarmbellen af, maar in dit geval niet. Waarom niet? Dat was maandag aan het begin van de middag nog niet duidelijk.

Twintigduizend

Op dat moment waren medewerkers druk bezig om alle koelingen en diepvriezers leeg te ruimen. Naar schatting twintigduizend artikelen moeten weggegooid worden. 

Klanten vragen zich af waarom zij ze niet voor een zacht prijsje over kunnen nemen of waarom de Albert Heijn de koelwaren niet naar de Voedselbank brengt. Omdat de artikelen te lang niet gekoeld zijn, moet de supermarkt zich echter aan het dan geldende protocol houden: weggooien. Bovendien was de temperatuur van veel producten volgens het personeel na de ontdekking - maandagochtend - al opgelopen tot boven de tien graden. 

Hoe groot de schade financieel is, was maandag nog niet precies duidelijk. Maar het gaat al snel om enkele tienduizenden euro's. 

Volledig scherm
Winkelwagens vol gaan richting de container. © Arnoud Heins
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn