Volledig scherm
PREMIUM
Protesterende boeren volgen de vergadering van Waterschap Vallei en Veluwe op een scherm in de kantine. © Maarten Sprangh

Succesje voor honderden boze boeren: waterschapsbelasting minder fors omhoog

De percentages duizelen honderden boze boeren voor de ogen. Door de urenlange discussie dreigt het melken in de avond erbij in te schieten. Maar hun protest bij Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn vanmiddag bereikt het doel. De stijging van de waterschapsbelasting wordt deels teruggedraaid.

Het gevolg is dat de rekening volgend jaar niet 200 euro hoger is, maar ongeveer 134 euro. Met die toezegging haalt heemraad Bert van Vreeswijk voorlopig de angel uit het conflict. De bijstelling geldt alleen voor volgend jaar. Pas in het voorjaar wordt bekeken hoe het de volgende vier jaar verder moet. Verandert er niets, dan kan de rekening in 2024 alsnog 600 euro hoger zijn dan dit jaar. Agrariërs zijn tevreden over het succesje, maar waarschuwen op lange termijn voor een vertrouwensbreuk.

  1. Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoornse volleyclub uit eredivisie
    PREMIUM

    Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoorn­se volleyclub uit eredivisie

    Het wordt sportief gezien een stap terug, gedwongen door een gebrek aan financiële middelen. De volleybalsters van Dros Alterno vechten in de degradatiepoule van de eredivisie nog voor lijfsbehoud, maar de vereniging zelf houdt stiekem een beetje rekening met een niveau lager. Misschien wordt er in Apeldoorn wel op gehoopt. ,,We kunnen volgend jaar geen eredivisiewaardig team formeren”, geeft voorzitter Henk Wijnsma toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn