Volledig scherm
Swim to Fight Cancer Apeldoorn is uitgeweken naar Bussloo. © RONALD HISSINK

Swim to Fight Cancer wijkt uit naar Bussloo

Om veiligheidsredenen heeft het bestuur van Swim to Fight Cancer Apeldoorn besloten om de locatie voor het zwemevenement - komende zondag - te verplaatsen van het Apeldoorns Kanaal naar Bussloo.

Door de hevige regenval kunnen grote hoeveelheden water er voor zorgen dat de overstort in het riool open gaat, met als gevolg dat er bacteriën in het Apeldoornse Kanaal terecht komen. Dat heeft consequenties voor de kwaliteit van het water en dus mogelijk voor de gezondheid van de zwemmers.

Risico

Het bestuur wil dit risico voor de zwemmers niet lopen en heeft het evenement nu verplaatst naar Bussloo, dat nota bene het schoonste oppervlaktewater van Nederland heeft.

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 12.00 uur op het terrein van Bussloo. Parkeerwachters wijzen iedereen de weg vanaf de Withagenweg.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn