Angelina Swart (l) en Magdalena de Jonge (r) wagen zich onder begeleiding van Bouwmensen aan de bouw van een modulaire woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Angelina Swart (l) en Magdalena de Jonge (r) wagen zich onder begeleiding van Bouwmensen aan de bouw van een modulaire woning. © Maarten Sprangh

Techniek geeft scholieren energie op NewTechPark in Apeldoorn

Een plekje achter de kassa of proberen een baantje in een callcenter te krijgen? Ben je betoeterd? Aan de slag in de techniek lijkt Angelina Swart (13) veel leuker! Ze is een van de vele honderden jongeren die deze maand op de Zwitsal hun licht opsteken over de techniek, tijdens ‘de grote aftrap’ van NewTechPark. ,,Hier kan ik m'n energie in kwijt.’’   

  1. De ontstoken keelamandelen van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)
    PREMIUM
    6

    De ontstoken keelamande­len van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)

    Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn