Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ADN Beeldredactie

TEDx biedt tijdens vierde editie podium aan vier Apeldoornse sprekers

De organisatie van het inspiratie-evenement TEDx Apeldoorn heeft voor deze vierde editie vier Apeldoorners gevonden die hun verhaal doen op het podium. Voormalig VVD raadslid Braldt Lilian Haak, die als eerste transgender de Tweede Kamer in wilde, is één van de sprekers op het evenement dat dit jaar draait om het thema ‘Crossing Borders'. 

Naast Haak hebben ook Apeldoorners Kirsten Regtop, Fred Koolhof en Arjan Burger een ‘Tedtalk’ voorbereid. In totaal vertellen tien sprekers over hun eigen ervaringen, waarbij ze tegen hun grenzen zijn aangelopen, erover heen gingen of op zochten. Andere sprekers zijn bijvoorbeeld Anne - Paul Lancel, van het reddingsschip Sea Watch en seksuoloog Mandy Ronda. Opnieuw is Saskia Paulissen dagvoorzitter van het evenement dat morgen op het Zwitsalterrein plaatsvindt.

Wie op de valreep nog wil aanschuiven, kan via de website van TedxApeldoorn nog een kaartje kopen. 

  1. Provincie Gelderland verdubbelt inzet bij bestrijding lastige eikenprocessierups

    Provincie Gelderland verdubbelt inzet bij bestrij­ding lastige eikenpro­ces­sie­rups

    De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door de provincie Gelderland heeft dit jaar minder goed uitgepakt, waardoor er meer ‘jeukrupsen’ zijn dan gehoopt en verwacht. De provincie zet de komende tijd daarom zowel twee keer zoveel mensen als machines in bij de bestrijding. De verwachting is dat het wegzuigen van de rupsen langs provinciale wegen in heel de provincie nog enkele weken gaat duren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn