Mag ze nu wel of niet naar binnen? Deze kleuter kijkt vol verwachting toe terwijl Johanneke Hagedoorn de negatieve uitslag van de coronatest van moeders onder de loep neemt. Vakantiepark de Beerzer Bulten (gemeente Ommen) was vandaag een van de testlocaties van Testen voor Toegang.
Volledig scherm
PREMIUM
Mag ze nu wel of niet naar binnen? Deze kleuter kijkt vol verwachting toe terwijl Johanneke Hagedoorn de negatieve uitslag van de coronatest van moeders onder de loep neemt. Vakantiepark de Beerzer Bulten (gemeente Ommen) was vandaag een van de testlocaties van Testen voor Toegang. © Frank Uijlenbroek

Testattracties oogsten lof en kritiek: hoe veilig is het tussen de ‘ongeteste’ kinderen?

Onder de noemer Testen voor Toegang zijn in deze regio 24 evenementen en attracties in april toegankelijk voor publiek. Een proeftuin die moet uitwijzen of het werken met negatieve testbewijzen effectief is. ,,Eindelijk’’, zegt de een, die zijn gezin onmiddellijk inschrijft. Anderen vrezen dat het de opmaat is voor een ‘nieuw normaal’, waarbij je zonder negatieve test nergens meer binnenkomt. En er is de angst dat de proef juist voor extra besmettingen gaat zorgen.

1 reactie

 • A Mulder-Put

  3 weken geleden
  Een aantal Nederlanders hebben inmiddels 2x een vaccinatie mogen ontvangen en mensen mensen zouden volgens de wetenschappers niet meer besmettelijk zijn en ook niet besmet kunnen worden. Moeten deze ook worden getest, want ik lees nergens dat deze mensen ook gebruik kunnen maken van de musea en pretparken en dergelijke. Wie weet hierop het antwoord?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. Dieren leggen het loodje op kinderboerderij Kampen: 'Voer ze niet!!'
  Play

  Dieren leggen het loodje op kinderboer­de­rij Kampen: 'Voer ze niet!!'

Apeldoorn