Volledig scherm
Tegenwoordig de zij-ingang. Tot de nieuwbouw van 2004 de hoofdingang van Orpheus. © Theater Orpheus

Theater Orpheus zoekt verhalen om jubileum luister bij te zitten

Theater Orpheus viert het 55-jarig jubileum met een tentoonstelling. De schouwburg is daarom op zoek naar herinneringen, oude foto’s en verhalen van bezoekers en andere betrokkenen. De mooiste verhalen en foto’s worden geëxposeerd.

Na afloop van de voorstelling een bezoekje aan de optredende artiest in de kleedkamer gebracht? Letterlijk in de broek geplast van het lachen? Op het podium voor een volle zaal de tekst kwijt geraakt? Orpheus wil het allemaal weten. Los van foto's zijn ook video, geschreven anekdotes en herinneringen in welke vorm dan ook welkom.

Jammer

,,Mensen vertellen mij vaak fascinerende verhalen over Theater Orpheus of wat zij hier beleefden”, zegt Mirjam Barendregt, directeur van Theater Orpheus. ,,Soms is het niet eens hun eigen herinnering, maar die van hun (groot)ouders. Het zou jammer zijn als die bijzondere verhalen en beeldmateriaal verloren gaan.”

Bijdragen kunnen tot 31 januari aangeleverd worden per e-mail: info@orpheus.nl. Langs brengen mag ook bij de artiesteningang/theaterkassa. Los van de tentoonstelling in de foyer zijn er meer plannen om het jubileum te vieren. Het gehele feestprogramma wordt de komende maanden bekendgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn