Volledig scherm
Orpheus lanceert Vriendjes van Orpheus. © Sven Scholten

Theaterclub voor kinderen bij Apeldoorns theater Orpheus

In navolging van de volwassen Vrienden van Orpheus, lanceert het Apeldoornse theater tweede paasdag de Vriendjes van Orpheus. Een theaterclub voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Het lidmaatschapsgeld (vijfentwintig euro per kind), steekt het theater in cultuureducatie op Apeldoornse basisscholen. 

Met de theaterclub voor de kleintjes laat het theater kinderen kennismaken met de wereld van het theater, voor en achter de schermen. Net als bij de volwassen versie, de Vrienden van Orpheus, krijgen de jongste leden verschillende voordelen zoals toegang tot voorverkoop, is er een speciale familiedag en mogen ze gratis naar een voorstelling.

Kinderen kennis laten maken met theater is een belangrijke doelstelling van het Apeldoornse theater. Het Ondernemerspodium, een netwerkgroep binnen Orpheus, sponsort de Vriendjes van Orpheus. Op die manier blijft er meer geld over voor het theater om te investeren in cultuureducatie voor Apeldoornse basisscholen.

Meta Neeleman, die deze week als directeur het theater verlaat, geeft aan trots te zijn op dit programma. Volgens haar leren kinderen door theater op een andere manier naar zichzelf, anderen en de wereld om hen heen te kijken, en verrijkt het de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn