Tiener gewond door steekpartij bij winkelcentrum in Apeldoorn

video & updateEen 18-jarige man uit Apeldoorn is gisteravond gewond geraakt bij een steekpartij. Het incident gebeurde bij een klein winkelcentrum in de Apeldoornse wijk De Maten. 

Even voor middernacht werd melding gedaan van de steekpartij. Even leek het erop dat het ging om een incident bij het Gelre Ziekenhuis, omdat het ziekenhuis in de melding als locatie werd genoemd.

Al snel werd echter duidelijk dat de steekpartij niet bij het ziekenhuis, maar bij een winkelcentrum aan het Musketiersveld - 5 kilometer verderop - had plaatsgevonden. Bij een conflict tussen een groep jongeren op de parkeerplaats nabij de Plus-supermarkt was een persoon gestoken. Het slachtoffer was door vrienden naar de spoedeisende hulp gebracht. 

In de loop van vrijdagochtend maakte de politie bekend dat het slachtoffer een 18-jarige Apeldoorner is. Het slachtoffer zou niet levensbedreigend gewond zijn geraakt, zo lieten agenten ter plaatse vannacht weten.

Volledig scherm
De steekpartij vond plaats in de buurt van de Plus aan het Musketiersveld. © News United / Rens Hulman

Onderzoek

De politie heeft zowel bij het slachtoffer in het ziekenhuis als rond de parkeerplaats onderzoek gedaan. Over de aanleiding van de steekpartij en de dader is nog niets bekend gemaakt. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. 

De politie roept getuigen op zich te melden. In die oproep wordt ook gerept over een auto die tegen een schutting is gereden. Wat dit met het steekincident te maken heeft is nog onduidelijk.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn