De Asselsestraat in Apeldoorn. Hier vond de vechtpartij plaats.
Volledig scherm
De Asselsestraat in Apeldoorn. Hier vond de vechtpartij plaats. © Google Streetview

Tieners betrokken bij vechtpartij in centrum van Apeldoorn: ‘11 jaar, waar gaat dit heen?’

updateEen groepje tieners is gisteravond slaags geraakt in het centrum van Apeldoorn. De vechtpartij brak uit nadat drie jongens van een jaar of 11 een woordenwisseling kregen met twee andere jongens.

Het incident vond rond 19.30 uur plaats op de Asselsestraat, ter hoogte van de winkel Traiteur Délicat. De drie jongens van ongeveer 11 jaar oud kregen het hier eerst verbaal aan de stok met twee getinte jongens, meldt de politie. Die twee jongens waren ongeveer 11 en 14 jaar oud en zaten op een donkere oude omafiets.

Het bleef echter niet bij woorden. De discussie mondde uit in een vechtpartij tussen de vijf. Vervolgens stopte er nog een witte Seat Terraco, waar een zesde jongen uitstapte die zich met de ruzie ging bemoeien. Deze blanke jongen was eveneens ongeveer 11 jaar oud.

Louis Vuitton

De politie is op zoek naar de twee jongens op de fiets en de jongen die uit de auto stapte. De twee op de fiets droegen allebei een grijze en legerkleurige trui met capuchon. De derde jongen droeg een tasje van het merk Louis Vuitton. Wie iets heeft gezien of op een andere manier meer weet, kan contact opnemen met de politie.

‘11 jaar?’

Op social media wordt vol ongeloof gereageerd op het voorval. Met name vanwege de leeftijd van de betrokkenen. ‘Ze worden steeds jonger de boefjes 11 jaar. Waar gaat dit heen?’, stelt iemand onder het bericht op de Facebookpagina van de Stentor. En een ander: ‘11 jaar? Moeten die geen blocks van de Dekamarkt sparen? Stel snottekokers.’ 

Een derde vraagt zich hardop af wie in de auto reed waar een van de jongens uitstapte: ‘Wie bracht hem met de auto? Ook hem/haar even ter verantwoording roepen!! Godgeklaagd zeg dit!!’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn