Jelte de Kiewit (links) en Marco Dees beginnen met Zorgplein.online, een  app gebaseerd op de populaire datingapp Tinder, met als doel om hulpvragers aan flexzorgers te koppelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelte de Kiewit (links) en Marco Dees beginnen met Zorgplein.online, een app gebaseerd op de populaire datingapp Tinder, met als doel om hulpvragers aan flexzorgers te koppelen. © Maarten Sprangh

‘Tinder’ voor mantelzorgers in Apeldoorn: nieuwe app koppelt vraag en aanbod voor hulp

Zoek je iemand die wat huishoudelijke klusjes voor je kan doen? Of iemand die met je mee kan naar de huisarts of je ziekenhuis? Of gewoon iemand voor de boodschappen of een wandelingetje? Binnenkort is dat in Apeldoorn in een handomdraai geregeld, verzekeren de Apeldoornse ondernemers Marco Dees en Jelte de Kiewit.

  1. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
    PREMIUM

    Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

    Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.