Ritsert Flim, voorzitter van Aquapoldro, is blij met het plan voor meer zwemwater, maar maakt zich zorgen over wie de rekening betaalt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ritsert Flim, voorzitter van Aquapoldro, is blij met het plan voor meer zwemwater, maar maakt zich zorgen over wie de rekening betaalt. © Pim Velthuizen

Toch veel groter - en duurder - zwembad in Apeldoorn, Aquapoldro is blij maar ook een beetje bezorgd

Het nieuwe zwembad in Apeldoorn-Noord wordt toch 50 meter lang, al kan het worden verdeeld in twee delen waardoor het breder gebruikt kan worden. Het bad wordt daarmee twee keer zo groot als waar de gemeenteraad in 2021 voor koos. De gemeenteraad moet de komende tijd bepalen of Apeldoorn 40 miljoen euro voor dit plan uittrekt.

7 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Jan Van't Ende. "De klimsport is namelijk boooming". Euhh daar merk ik helemaal niets van. Daarnaast moeten we een ophouden om steeds mee te doen aan hypes, maar er voor zorgen dat accommodaties juiste voor lange tijd breed inzetbaar zijn.....dat geldt niet voor klimtorens.
 • Jan Van't Ende

  2 maanden geleden
  Ook in de nieuw te bouwen woonwijk in Beekbergse hoek (ten noorden van de A1), prognose 20.000 personen groot., zijn geen sportverenigingen gepland. Ik dacht ook aan een klimtoren, aan de buitenkant van die gewenste duiktoren. De klimsport is namelijk boooming in Nederland,..overigens in heel Europa!!
 • Jan Van't Ende

  2 maanden geleden
  Hoeveel zwembaden zijn er? Sportfondsenbad is al weg. Sprenkelaar gaat eerdaags weg (op cq. versleten) Geen Middle-of-the road zwembad. Iets waar we de komende 50 jaar plezier aan kunnen beleven. Net als de Omnisport TEMPEL Maar in Kerschoten is al: voetbal, rugby, tennis, tafeltennis en handbal. Nu dus ook zwemmen. In Woudhuis, Osseveld Zuidbroek is niks. Sowieso is men aan de oost kant van het kanaal minder bedeeld met sportverenigingen
 • Jan Van't Ende

  2 maanden geleden
  Ook graag een duiktoren erbij. Voor de toekomstige Daphne -en Edwin Jongejansjes. Er komt, begrijp ik, ook een tussenwand van luchtbellen in midden van het zwembad. (Best geavanceerd) Daarmee kan het ene deel warmer zijn dan het andere deel. Ook maakt het (financieel) verschil of het zwembad in de grond komt/wordt gebouwd of op de grond. Ook maakt het (financieel) verschil of het zwembad in de grond komt/wordt gebouwd of op de grond.
 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  De gemeente speelt weer voor sinterklaas, kerstman n e smijt weer met geld, Ze leren het ook nooit!!!!!! Oh nee, ze verhogen straks gewoon weer de belastingen.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?