Het algehele vuurwerkverbod dat dit jaar voor het eerst geldt in de gemeente, moet eerst 'landen', zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. 'Massale inzet van uniformen op straat' komt er niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het algehele vuurwerkverbod dat dit jaar voor het eerst geldt in de gemeente, moet eerst 'landen', zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. 'Massale inzet van uniformen op straat' komt er niet. © Archief ANP/Maarten Sprangh

Toch vuurwerk afsteken? Wie verbod aan de laars lapt in Apeldoorn hoeft niet bang te zijn voor bekeuring

Toch vuurwerk afsteken, alhoewel dit verboden is? Wie komende jaarwisseling in Apeldoorn het nieuwe vuurwerkverbod aan de laars lapt, hoeft niet - of nauwelijks - bang te zijn voor een bekeuring. 

21 reacties

 • Jim Dejonghe

  2 maanden geleden
  Nooit van me leven dat ik ooit ga stoppen met vuurwerk afsteken ze sluiten me maar op alleen idioten die altijd maar klagen pakken dit van ons af qls de buren last hebben van mij vuurwerk boehoe ga maar op vakantie dan want het is weer eens tijd voor knallen en mooie kleuren ind e lucht niemand gaat dat afpakken
 • K Plop

  2 maanden geleden
  Wat veel mensen niet weten is dat nederlands vuurwerk alleen nog bestaat uit sierpotjes en fonteinen. Rotjes, vuurpijlen, romijnse kaarsen en mortiertjes worden al niet meer verkocht. Overlast is er al een stuk minder. Er wordt elkaar niets meer gegund en alleen maar geklaagd en egoistisch gedacht.
 • Geerlings

  3 maanden geleden
  Vreemde uitspraak voor een burgemeester. Als die meneer het oneens is met gemaakte afspraken; doe er dan wat aan of sodemieter op. Aub niet gaan lopen saboteren/traineren !
 • willem eriks

  3 maanden geleden
  verbod moet van tafel. klagers zijn waarschijnlijk zelf niet jong geweest en zijn als zeikerds geboren.
 • Emma Nieboer

  3 maanden geleden
  Zou het werkelijk maar op één avond plaatsvinden, dan zouden veel mensen er minder moeite mee hebben. Als je echter al in oktober met verboden en vaak zeer harde knallen te maken krijgt en dat tot medio maart doorgaat, dan heb je het met alle vuurwerk gehad.
 1. Kan Apeldoornse trainer Peter Wesselink met DVS’33 uit Ermelo profclub Vitesse uit het bekertoernooi wippen?
  PREMIUM

  Kan Apeldoorn­se trainer Peter Wesselink met DVS’33 uit Ermelo profclub Vitesse uit het bekertoer­nooi wippen?

  ,,Het is vooral lekkere spanning”, zegt Peter Wesselink. De Apeldoornse trainer van DVS’33 uit Ermelo, die zelf een verleden heeft bij Vitesse, maakt zich met zijn manschappen op voor de bekerwedstrijd tegen de Arnhemmers, dinsdagavond in het Gelredome. Natuurlijk hopen ze op een stunt. ,,We moeten zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven, dan kunnen er gekke dingen gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn