Karel Verweij, bestuurder van Pluryn.
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Verweij, bestuurder van Pluryn. © Pluryn

Topman Hoenderloo Groep over ‘onvermijdelijke’ sluiting: ‘We hebben alles geprobeerd, maar het is niet gelukt’

Karel Verweij nam als voorzitter van de raad van bestuur van zorgreus Pluryn het besluit om De Hoenderloo Groep te sluiten. Onvermijdelijk, in zijn ogen: ,,We hebben alles geprobeerd, maar het is ons niet gelukt.”

Waarom is het besluit om De Hoenderloo Groep, onderdeel van Pluryn, te sluiten in uw ogen ‘onvermijdelijk’?

,,Dat heeft meerdere oorzaken. We lijden bij De Hoenderloo Groep dit jaar een verlies van ruim 4 miljoen euro en er is geen zicht op verbetering. Daarnaast lukt het onvoldoende om de gewenste kwaliteit van zorg te garanderen voor de ingewikkelde doelgroep die wij hebben van jongeren met complexe problematiek. Wij hebben lang allerlei pogingen ondernomen om de zaak op orde te krijgen, maar de spijtige conclusie is dat het ons niet is gelukt. Sluiting is helaas onvermijdelijk.”

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn