Volledig scherm
foto ANP © ANP

Topmusici in Lutherse Kerk

APELDOORN Hayo Boerema, de organist van de Grote- of St. Laurenskerk te Rotterdam, komt zondag 10 februari spelen in de Lutherse Kerk aan de Prof. Röntgenstraat 9.

Vraag aan vijf willekeurige kenners wie de beste organist is van Nederland en de kans is groot dat de meerderheid Hayo Boerema noemt. Boerema 39 jaar jong, won na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag prijzen tijdens diverse concoursen en festivals in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005).

Op zondag 10 februari om 11.45 zal Boerema spelen in een speciale muziekdienst in de Lutherse Kerk van Apeldoorn, waar hij de jonge bariton Robert Brouwer en sopraan Ingrid Nugteren zal begeleiden in twee grote Bible Anthems voor solostem en orgel van de romantische Engelse componist Charles Villiers Stanford. Daarnaast klinkt vocaal werk van de Engelse grootheid Ralph Vaughan Williams (uit diens Five Mystical Songs), met altus Arian Reymen en tenor Theo van Willigenburg. Ds. Pieter Oussoren is voorganger in deze dienst waar muziek van hoge kwaliteit centraal staat. Vanaf 11 is er koffie en thee in de Lutherzaal. De muziekdienst begint om 11.45. Vrije toegang.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn