Volledig scherm
Topdrukte bij de Apenheul en Koningin Juliana Toren. foto archief Cees Baars

'Transferium bij A1 voor bezoekers Apenheul'

APELDOORN - Niet twee oefenvelden van AGOVV maar een weiland bij de Cantharel moet worden gebruikt om de parkeerproblemen bij Apenheul op te lossen. Dat stelt de stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn. Ze wil dat de gemeente de haalbaarheid hiervan onderzoekt.

Milieuzorg komt met deze optie in de aanloop naar de politieke behandeling van de verkeerskeuzes die voor Apeldoorn-West moeten worden gemaakt. Anderhalve week geleden werd daar ook al over vergaderd. Vanwege het grote aantal insprekers kwamen de gemeenteraadsfracties toen zelf nog niet aan de beurt. Donderdag is het vervolg.

Milieuzorg heeft in de tussentijd 'veldonderzoek' gedaan. De stroom auto's die wethouder Johan Kruithof over de Laan van Spitsbergen naar de AGOVV-velden wil leiden, moet vroegtijdig worden afgevangen, vindt de organisatie. Zo wordt voorkomen dat de natuur rond de AGOVV-velden te lijden heeft onder de dierenparkbezoekers. Milieuzorg schrijft de gemeenteraad dat bij de Cantharel een locatie beschikbaar is waar ongeveer 1.200 auto's kunnen parkeren. Bezoekers moeten dan met pendelbussen naar Apenheul.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn