Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van Gigant en Markant aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. © Google Maps

Transparante entree en lichtkunstwerk moeten Gigant één duidelijke ingang geven

In navolging van CODA, krijgt ook het pand van Gigant een nieuwe entree. Die moet er voor zorgen dat het deel van het poppodium en de voormalige ingang van Markant meer één geheel vormen. Het ontwerp voor de nieuwe entree van het Huis voor Schoone Kunsten in de Nieuwstraat krijgt op hoofdlijnen de goedkeuring van de commissie ruimtelijke kwaliteit van Apeldoorn.

Een duidelijke zichtbare, transparante entree waarbij de activiteiten en functie van het gebouw goed zichtbaar worden. Dat zijn de uitgangspunten waarmee architect Tirza van der Greft, van Rudy Uytenhaak en partners architecten, aan de slag is gegaan. ,,Het pand is 1994 gebouwd en gaf onderdak aan vier verschillende partijen. Het is dan ook ontworpen met verschillende ingangen, de meeste daarvan zaten aan de achterzijde van het pand'', legde Van der Greft gistermiddag aan de commissie uit. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn