Volledig scherm
© ANP

Treinen vanaf Deventer en Apeldoorn rijden weer naar Amersfoort, storing verholpen

UpdateHet treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort lag vanochtend al stil vanwege een defecte trein. Daar kwam een nieuwe storing bij, die is nu verholpen.

Tussen Apeldoorn en Amersfoort rijden zo weer treinen. Die reden tijdelijk niet door een sein-en overwegstoring. Om 12:15 uur moest dit verholpen zijn, meldde de NS. Dat lukte dus al eerder. De snelbussen tussen Amersfoort en Apeldoorn, die werden ingezet als vervanging van railsvervoer, zijn niet langer nodig.

In de ochtend was een stilstaande trein het probleem, die tot 09:00 voor oponthoud zorgde. Daardoor kon het spoor tussen de twee steden niet worden gebruikt. De vervoerder zette daarom ook al snelbussen in.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn