Apeldoorner Hans de Vrieze wachtte gistermiddag tevergeefs op Marianne Faithfull die hij door Apeldoorn wilde rijden. foto Cees Baars
Volledig scherm
Apeldoorner Hans de Vrieze wachtte gistermiddag tevergeefs op Marianne Faithfull die hij door Apeldoorn wilde rijden. foto Cees Baars

Trouwe Faithfull-fan trotseert regen

APELDOORN - Een fles wijn, een uitnodiging en een Morgan-sportauto. Daarmee stond Apeldoorner Hans de Vrieze (58) vrijdagmiddag voor schouwburg Orpheus. De regen verbijtend en vurig hopend dat niemand minder dan Marianne Faithfull naast hem in zijn open two-seater zou stappen voor ze vrijdagavond het podium zou beklimmen. "Ik wilde haar graag in een kort ritje Apeldoorn laten zien."

De Vrieze postte gistermiddag tevergeefs bij de schouwburg. "Net op het moment dat ik mijn auto op een droge plek parkeerde, is ze er met een taxi vandoor gegaan. Ik ontdekte het te laat. Van veraf zag ik een vrouw instappen. 'Gaat richting hotel', zei de floormanager die me overigens afraadde haar daar op te zoeken."

De fan van zowel Morgan als Marianne kwam op het idee nadat hij kaartjes had gekocht voor het concert van de diva. "Ik moest denken aan een bekende foto waarin ze samen met Mick Jagger in een Morgan zit. Uit 1969. Ze reden terug van de rechtbank in Londen waar ze zich moesten verantwoorden voor het gebruik van cannabis."

De Vrieze had zich gedegen voorbereid. Op de uitnodigingskaart die hij - gepaard met een Spaanse Reserva uit 2005 - had afgegeven, staat geschreven 'Driving through Apeldoorn in a sportscar with the warm wind in her hair'.

De Vrieze: "Een verwijzing naar een tekstfragment uit het nummer The Ballad of Lucy Jordan. Alleen rijdt ze in dat nummer door Parijs." Het fenomeen Faithfull had er in 1979 een aardige hitnotering mee te pakken.

Omdat het vrij goed voorspelbaar was dat er vrijdag in Apeldoorn geen 'warme wind' zou waaien maar dat guur herfstgeweld het haar overhoop zou blazen, hield De Vrieze een linnen kap achter de hand.

Tevergeefs zo bleek. Faithfull belandde niet op de autostoel naast De Vrieze. Vanaf rij 10 stoel 6 moet de trouwe fan vrijdagavond toch nog een mooie avond met Marianne Faithfull hebben gehad. Gezeten naast zijn vrouw en met vele honderden andere Apeldoorners die het concert bezochten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn