Volledig scherm
Deze auto is te water geraakt in een bocht van de Matenpoort in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

Twee auto's dag na elkaar op exact dezelfde plek te water in Apeldoorn

Twee mensen zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een botsing in Apeldoorn. Een van de betrokken auto's belandde in het water. Het ongeluk gebeurde op de Matenpoort, in de bocht ter hoogte van het Apeldoorns Kanaal. Zondag ging het daar ook al mis.

Een auto miste de bocht en botste frontaal op een tegenligger. De bestuurder van de auto die in het water terechtkwam, is door de politie uit zijn voertuig gehaald. Beide gewonden, een man en een vrouw, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op exact dezelfde locatie raakte zondagavond ook een auto te water. Het lijkt toeval, woordvoerder Toon Schuiling van de gemeente Apeldoorn kan nog niet aangeven of de bocht als risicolocatie te boek staat. ,,We gaan de cijfers op een rij zetten", aldus de zegsman.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn