Volledig scherm
De twee voertuigen botsten frontaal op elkaar op de gladde Heetweg in Kootwijk. © William Harthoorn

Twee gewonden en veel schade bij frontale botsing in Kootwijk

Bij een frontale aanrijding op de Heetweg in Kootwijk zijn vanochtend twee gewonden gevallen. De twee betrokken voertuigen liepen flinke schade op.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur. Een bestelauto en een personenauto botsten daar frontaal op elkaar. Een van beide bestuurders kwam vermoedelijk door gladheid op de verkeerde weghelft terecht.

De politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. Brandweerlieden hebben de twee slachtoffers uit de voertuigen bevrijd. Het is niet bekend wat de ernst van de verwondingen is. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

De Heetweg werd afgesloten voor verkeer.

  1. Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    De sloop van het voormalige kleuterschoolgebouw aan de Apeldoornse Van Galenstraat is begonnen. Het gebouwtje staat verscholen tussen achtertuinen. Omwonenden opperden jaren geleden dat het een plek verdiende op de gemeentelijke monumentenlijst, maar daar werd nooit serieus werk van gemaakt. Tegen de nieuwe plannen op de locatie bestaat veel protest. Van de gemeente mag er een gebouw terugkomen met daarin vier woningen. Dat is een veel te grote belasting op de buurt, klagen de omwonenden. Ze stapten naar de onafhankelijke bezwarencommissie om de verleende vergunning aan te vechten. Die doet binnen enkele maanden uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn