Volledig scherm
De twee voertuigen botsten frontaal op elkaar op de gladde Heetweg in Kootwijk. © William Harthoorn

Twee gewonden en veel schade bij frontale botsing in Kootwijk

Bij een frontale aanrijding op de Heetweg in Kootwijk zijn vanochtend twee gewonden gevallen. De twee betrokken voertuigen liepen flinke schade op.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur. Een bestelauto en een personenauto botsten daar frontaal op elkaar. Een van beide bestuurders kwam vermoedelijk door gladheid op de verkeerde weghelft terecht.

De politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. Brandweerlieden hebben de twee slachtoffers uit de voertuigen bevrijd. Het is niet bekend wat de ernst van de verwondingen is. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

De Heetweg werd afgesloten voor verkeer.

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn