De ooievaarsnesten zijn te vinden op de portalen boven de A1, dichtbij knooppunt Beekbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ooievaarsnesten zijn te vinden op de portalen boven de A1, dichtbij knooppunt Beekbergen. © Ronald Hissink

Twee ooievaarsnesten boven A1 bij Beekbergen: ‘Ze kunnen automobilisten afleiden’

Stikstofproblemen, hoge snelheden, een lange file: het maakt vier ooievaars boven de A1 bij knooppunt Beekbergen helemaal niets uit. Ze nestelden zich boven de drukke snelweg en sindsdien is het een af- en aanvliegen van de vogels. Maar is dat nog wel bijzonder? En belangrijker nog: kan het kwaad?

6 reacties

 • jantine Jong

  10 maanden geleden
  Dit wordt veroorzaakt door ons mensen. Boeren en buitenlui, richt weer palen op in de weilanden bij boszomen of in grote tuinen. We zijn vergeten dat te doen. Uit nood gaan de ooievaars dan nestelen boven levensgevaarlijke snelwegen!! Aktie -palen plaatsen- ist dus geboden.
 • R. Veldhuis

  11 maanden geleden
  Bij de a28 ook een ooievaarsnest gezien.
 • Joost Boswijk

  11 maanden geleden
  K van Venen: u hebt helemaal gelijk. Maar ja, ooievaars betalen niet met geld, hooguit met hun aanwezigheid en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar toestaan. Dit vraagt om wetenschappelijk onderzoek, een commissie en een werkgroep die het probleem in kaart moeten brengen, een vervolg met nog meer commissies en werkgroepen die een oplossing moeten bedenken en dan komt toch de hoogwerker…
 • Johan Hoogeveen

  11 maanden geleden
  Serieus ?? Gaan we nu echt ons afvragen of dit wel veilig is ? Hou je ogen gewoon op de weg en ga je eens met het verkeer bezig houden. Dit geldt altijd als je aan het rijden bent , alle afleiding is slecht , maar laat vogels lekker doen wat vogels doen. We worden echt steeds gekker.
 • Christan van Frankenburg

  11 maanden geleden
  Prachtig dit, bij Lankhorst zitten ze ook. Teken van een dikke vinger tegen dat overdreven milieugeknuffel van sommigen vind ik. En het leidt de gemiddelde automobilist echt niet af, die is toch druk met z’n smartphone