Volledig scherm
De dader droeg in Zutphen geen masker. Zijn wapen verloor hij op zijn vlucht. © Opsporing Verzocht

Twee tips over opgefokte overvaller in Apeldoorn en Zutphen

UpdateDe overvallen op de Dekamarkt in Apeldoorn en de Coop in Zutphen zijn vorig jaar februari vermoedelijk gepleegd door een en dezelfde man. Dat sterke vermoeden maakte de politie dinsdagavond duidelijk in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht. De uitzending leverde twee tips op.

Op 9 februari 2018 werd de Dekamarkt aan de Imkersplaats in Apeldoorn overvallen door een man met een wit masker, waardoor hij vrijwel onherkenbaar was. Hij vluchtte al snel, mogelijk ook omdat hij door het masker slecht kon zien wat er om hem heen gebeurde, suggereert de politie. Op zijn vlucht liet hij een broek en een jack, allebei van het merk Nike, achter op de Gruttersdreef. Daar werd ook een opvallende handschoen aangetroffen. 

Tekst loopt door onder foto's

Volledig scherm
Tijdens zijn vlucht liet de overvaller kledingstukken achter op de Gruttersdreef in Apeldoorn: een broek en een jack, allebei van het merk Nike. © Opsporing Verzocht
Volledig scherm
In Apeldoorn werd ook deze opvallende handschoen gevonden. © Opsporing Verzocht

Opgefokt gedrag

Op woensdag 21 februari 2018 dook waarschijnlijk dezelfde man op in de Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen. Hij droeg nu geen masker, maar vertoonde wel hetzelfde opgefokte gedrag als de overvaller twaalf dagen eerder in Apeldoorn. In Zutphen sloeg hij zelfs een klant met zijn wapen. Op zijn vlucht verloor hij dat wapen. En opnieuw werden kledingstukken gevonden op zijn vluchtroute. Bij het elektriciteitshuisje aan de Valckstraat zijn een trainingsbroek van Adidas en een vest van Primark gevonden. Bij beide overvallen sprak de dader goed Nederlands, aldus de politie.

Tips zijn welkom via de gratis Opsporingstiplijn, telefoon 0800-6070, of anoniem via het eveneens gratis nummer 0800-7000.

Volledig scherm
In Zutphen zijn bij het elektriciteitshuisje aan de Valckstraat een trainingsbroek van Adidas en een vest van Primark gevonden. © Opsporing Verzocht

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn