Volledig scherm
© anp

Uddel wil eigen woonzorgcentrum

Er is in Uddel behoefte aan een woonzorgcentrum, zodat inwoners in hun vertrouwde omgeving oud kunnen worden. Dat blijkt uit een onderzoek van Kubiek Ruimtelijke Plannen. Het adviesbureau baseert zich op interviews dat het heeft gehouden met inwoners.

In Uddel wonen net iets meer dan 4.000 mensen. Oudere inwoners die zorg nodig hebben, moeten op dit moment uitwijken naar omliggende plaatsen, zoals Elspeet, Ermelo, Apeldoorn en Barneveld. Veel Uddelenaren zouden echter veel liever oud worden in een voor hen vertrouwde omgeving. 

Uddelenaar Gert Hop pleit al langere tijd voor de bouw van een woonzorgcentrum in het dorp. De gemeente Apeldoorn wil echter alleen medewerking verlenen als er aantoonbaar behoefte is aan een dergelijke voorziening. In samenwerking met Kubiek heeft Hop daar dus onderzoek naar gedaan. De conclusie luidt dat in Uddel absoluut behoefte is aan een oudedagvoorziening. Nu moet er alleen nog een geschikte locatie worden gevonden.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn