Volledig scherm
Tamara Kipp. © Twitter

Uit de Apeldoornse fractie gezette Kipp tot landelijk debatkampioen van de VVD verkozen

Tamara Kipp, het Apeldoornse raadslid dat begin vorige maand uit de VVD-fractie werd gezet, mag zich debatkampioen van de VVD van dit jaar noemen. Kipp werd afgelopen weekeinde tijdens het jaarlijkse VVD congres uitgeroepen tot de landelijke winnaar. 

Het raadslid werd begin mei door de VVD uit de fractie gezet vanwege ‘onoverbrugbare verschillen van inzicht'. Kipp keert niet terug in de Apeldoornse politiek, donderdag neemt ze tijdens de raadsvergadering afscheid. 

Kipp geeft haar raadszetel terug aan de VVD, waardoor Lilian Braldt Haak weer in de gemeenteraad komt. Ze gaat dat niet de VVD doen, maar gaat als eenmansfractie Groei & Toekomst alleen verder. 

  1. LIVE | Kamerleden keihard in debat marinierskazerne: ‘Schandelijk, Zeeland is bedonderd en vernederd’
    video

    LIVE | Kamerleden keihard in debat mariniers­ka­zer­ne: ‘Schande­lijk, Zeeland is bedonderd en vernederd’

    De Tweede Kamer heeft geen goed woord over voor de manier waarop staatssecretaris Barbara Visser met Zeeland is omgegaan in de kwestie rond de marinierskazerne. Ze ligt onder vuur omdat ze Zeeland ‘bedrogen en voorgelogen’ zou hebben, aangezien de mariniers nu naar Apeldoorn gaan. Vooralsnog lijkt haar positie niet in gevaar: de oppositie denkt voorlopig ‘slechts’ aan een motie van afkeuring - een soort gele kaart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn